Free Shipping on Everything.
60-Day Money-Back Guarantee | Lifetime Tech Support

Browse by Tags

Portables A/V

Portables A/V
Discussions about smartphones, tables, MP3 players, and digital music
Tagged Content List
  • Forum Post: Panasonic CQ-VD7003U - Noise coming from Ipod Cable

    I've just finished installing a completely new audio system in my 06 Jeep Grand Cherokee. So far, everything went smoothly until I started listening to my Ipod with the propietary panasonic cable This is my setup: HU: Panasonic CQ-VD7003U with 7 in. LCD display Ipod Cable : Panasonic CA-DC300U Direct...
  • Forum Post: Re: iDA-X001 not charging iPod

    I have seen this happen before if the iPod is connected to the X001 (or any other iPod interface Alpine or other) when the battery on the iPod is already dead before plugging it in. Apparently the iPod has to have some charge for it to recognize through the various direct connect interfaces on the market...
  • Forum Post: Re: Kenwood 891 and iPod

    I think the following link from Kenwood's website answers my question: http://www.kenwood.com/i/ip200_300v/eng.html KCA-iP200 and KCA-iP300V can be connected to the following iPod. ·iPod with video 5th generation or later ·iPod nano first generation or later My Photo iPod...
  • Forum Post: Re: New 160gb iPod Classic and Kenwood

    I picked up a 160GB Classic and also a 16GB Touch, was using a 2G Nano which displayed cover art fine with my DDX8019 and KCA-IP300V. With the Classic, my older music videos purchased from iTunes work fine. They are all more than a year old. Anything purchased recently or any TV shows do not work properly...
  • Forum Post: Re: New 160gb iPod Classic and Kenwood

    The video resume works for me as well. Do keep in mind that I do have the 80gb and not the 160gb if that in anyway makes a difference.
  • Forum Post: Re: IPod connected to car radio, is song title display possible?

    Good question Smitty52. Check your factory receiver to see if it has a button on it labeled "CAT". If you have this button, you'll be able to use the Neucleus iPod® Adapter which will in fact transmit the iPod's information onto the factory receiver's display. This interface also gives you control of...
  • Forum Post: Re: New 60gb iPod Video and Kenwood DNX7100

    Kenwood has actually posted some stuff on the video headunits now. Prior, they only had a section for "Audio" headunits and the "Visual" headunits was listed as "Coming Soon". Check out this link: http://www.kenwood.com/usb/eng_select.html Follow the link under the "About Connection With iPod"...
  • Forum Post: Re: New 60gb iPod Video and Kenwood DNX7100

    Yes I did get a response but you’re not going to like it. Per our tech rep @ Kenwood, they have the patch worked out but the existing firmware for the iPod classic needs to be updated in order for their patch to work properly. As he understands it, Apple should be releasing a new firmware version...
  • Forum Post: Re: New 60gb iPod Video and Kenwood DNX7100

    I had the dnx7100 installed two days ago along with the purchase of the 160gb ipod classic.  I finally got everything together today and tried everything out.  I was disappointed to find that the video function would not work.  I updated my ipod and read up on the manual to see if i missed anything....
  • Forum Post: Re: New *0gb iPod Video and Kenwood DNX7100

    This is true...I have bluetooth and it pauses audio,ipod,video, or dvd when you receive or make a call
  • Forum Post: Re: iPod Touch: Thoughts?

    Update: First, the wife is very happy with the new iPod <=The most important part. It's much smaller and more portable than our old bulky player Second, there was a issue where an iPod generated playlist would cause the player to turn off (once the play list was selected.) This issue was resolved...
  • Forum Post: Re: New 160gb iPod Classic and Kenwood

    With the new iPod 169GB firmware installed all of my videos now play fine on the Kenwood 8019. The album artwork would be nice, but what would be even nicer is if Kenwood added "Category" support to the video menus like they have with the music menus. With a 160G iPod you have a pretty powerful video...
  • Forum Post: THE UPDATE FROM KENWOOD IS HERE!!!

    Some of you have been of little faith, but Kenwood has come through: http://www.kenwood.com/usb/info_program_en.html Scroll to the bottom of the page: A program to improve the function of Navigation/Multimedia receiver has been released. About the Navigation/Multimedia receiver...
  • Forum Post: Re: THE UPDATE FROM KENWOOD IS HERE!!!

    I have also installed the update, even though I still have a 5G iPod. Video and album art are fine, as they were before, but the bonus is now the videos finally appear on the head unit as they do on the iPod -- organized by type (movie, TV show, music video), as well as by season and episode order in...
  • Forum Post: Re: THE UPDATE FROM KENWOOD IS HERE!!!

    i downloaded the update but still can't play videos with my classic 160 anyone get the dnx7100 to work using the update and a 6G ipod?
  • Forum Post: Re: Alpine CDA-9884 / 9886 iPod "No Song" Error

    I've went through great lengths to try to solve this problem, here's what I've found: by the way I have a 80 Gb Gen 5 Ipod and a CDA-9886 1. It works fine with up to 4,100 songs anything more and I get NO SONG. 2. It doesn't matter If I use Itunes, or Media Monkey to upload to the Ipod. 3. My brother...
  • Forum Post: Update

    Yes so apparently the stero shop mixed the audio and video cable from the ipod to the deck i switched the cables so they are correct and presto i have video so for those who want to know i have the following dnx7100 (updated firmware to 1.0.9) KCA-iP300v iPod Classic 160gb...
  • Forum Post: Re: THE UPDATE FROM KENWOOD IS HERE!!!

    After many unsuccessful tries, I managed to update my Kenwood DNX 7200 firmware to v1.09. Here's what happened: I copied the file "k07v_update1.09.tar.gz" to my sd card. Using a multi-card reader, I connected to the usb port of the Kenwood set. The update line appears, but the start button couldn't be...
  • Forum Post: Re: THE UPDATE FROM KENWOOD IS HERE!!!

    my 160gb classic resumes just fine after the update although it is still kinda of a pain i have to go to the ipod menu select movies and then reselect the movie i was watching playback then resumes from where i left off
  • Forum Post: Re: Alpine CDA-9884 / 9886 iPod "No Song" Error

    Ok, so I tested my downgraded 5th gen 60gb iPod with my CDA-9886 with 8000+ songs and it works perfectly!!! Ahhh... such a feeling of triumph over the machine. Uninstall iTunes if you are using 7.4 or more your library will be saved for when you re-install iTunes. I don't use 7.5 because it is weird...
  • Forum Post: Re: Alpine CDA-9884 / 9886 iPod "No Song" Error

    It only seems to be affecting the 5th gen ipods, If you have any of the others you should be fine. I would still recommend the 9886. I don't even need the ipod integration. I just got a 160 GB 2.5 in. hard drive, and I am going to use it to play most of my music through the 9886. I will just leave it...
  • Forum Post: Re: THE UPDATE FROM KENWOOD IS HERE!!!

    Alright is anyone experiencing the following?......... Ipod will continue to run while you are on the phone. Example: I'm watching a video when a phone call rings in via the bluetooth. After a 10 minute conversation , the movie is advanced 10 minutes. ipod continues to run while in another function....
  • Forum Post: Re: Alpine CDA-9884 / 9886 iPod "No Song" Error

    I have the 9884 and noticed today (on top of the no song error) that when I I turn my 4Runner off, and return 10 minutes later, my ipod never quit playing. It's weird, the radio is off, I'm listening to a song when I cut the truck off, when I return it's 3 songs down the playlist. I CAN'T BELIEVE Alpine...
  • Forum Post: Re: Does the ipod touch work with my Alpine Ipod cable???

    Great news. So to confirm for our other members, you have an iPod touch connected to your Alpine stereo with the KCE-422i cable and have no problems whatsoever, correct?
  • Forum Post: Re: Alpine CDA-9884 / 9886 iPod "No Song" Error

    I posted earlier that my friend's 6th gen iPod Classic didn't work right. Well, I went over to his house yesterday and it turns out he has the 5th gen 80GB iPod, which he for some reason thought was a 6th gen... Anyway, I plugged in my 6th gen Classic and it worked great.